Spre deosebire de medierea față în față, în medierea online, mediatorii și participanții comunică ajutați de tehnologie. Prin urmare, diverse platforme digitale sunt utilizate pentru a facilita comunicarea scrisă, audio sau video. Acest lucru poate fi util în special atunci când întâlnirile în persoană nu pot fi organizate cu ușurință.

Prin urmare, mediatorii ADR Center Romania sunt disponibili de la distanță pentru a ajuta părțile să rezolve diferendele. Pentru a putea organiza medieri în acest fel, oferim o serie de opțiuni pentru comunicarea la distanță, inclusiv videoconferința, telefonul sau o platformă ODR (Online Dispute Resolution). În funcție de dimensiunea și complexitatea cazurilor, părțile pot alege între opțiunile disponibile și pot proiecta procesul preferat de mediere.

Mediatorii ADR Center România sunt implicați în activități de perfecționare profesională continuă referitoare la cea mai recentă tehnologie și bune practici de videoconferință. De exemplu, Zoom este o platformă online foarte populară care poate fi utilizată pentru medieri de aproape orice dimensiune. Oferă chiar posibilitatea unor întâlniri separate ale mediatorului cu o singură parte și necesită o pregătire minimă de către participanți.

Faceți clic aici pentru a trimite o solicitare de mediere online.