Introducere


Datorită confidențialității sale încorporate și, prin urmare, protecției asupra reputației, medierea oferă un mijloc excelent de soluționare a litigiilor specifice industriei sportului și a divertismentului.

Tipurile de conflicte care se produc adesea în divertisment sau în sportul profesional sunt „coapte” pentru a fi prevenite sau rezolvate prin mediere. Acest lucru se întâmplă datorită a ceea ce se întâmplă în mediere: un terț neutru și imparțial - un mediator instruit - ajută părțile să proiecteze un proces ales de ele pentru a construi o înțelegere pe baza intereselor lor cele mai importante.

Mediatorii ADR Center România se pot ocupa de probleme importante care implică studiouri de televiziune și film, organizații sportive profesionale și alte entități din industria muzicală. Aceștia sunt aleși pentru capacitatea lor de a rezolva litigiile complexe, cu economii semnificative de timp și cheltuieli pentru părți. În plus, mediatorii noștri sunt aleși pentru abilitatea lor de a evalua riscul, făcând acest lucru cu cea mai mare sensibilitate la nivelul ridicat de confidențialitate solicitat deseori în aceste cazuri. Cu o înțelegere completă a obiceiurilor și practicilor din industria sportului și a divertismentului, precum și aspecte juridice, de afaceri și interpersonale, ADR Center România este adesea principalul furnizor de servicii de mediere din țara din acest domeniu.

 

Ce este medierea?


Dar cum este exact medierea și cum arată un proces de mediere tipic?

Medierea este un proces confidențial de comunicare și negociere care este gestionat de un profesionist neutru, imparțial și fără putere de decizie, mediatorul. Scopul urmărit este prevenirea, gestionarea, soluționarea sau stingerea unei dispute, evitându-se astfel creșterea tensiunilor, a costurilor și a riscurilor, generate inclusive de un litigiu în instanțele de judecată. Medierea oferă tuturor participanților posibilitatea de a crea regulile care guvernează procesul de dialog, de a avea o voce, de a-și prezenta punctul de vedere și de a propune opțiuni care să ia în considerare ceea ce este mai important pentru ele.

Pentru a reuși aceste obiective, mediatorul se poate întâlni în comun dar și separate cu participanții la mediere. De asemenea, pentru a asigura toate condițiile unei decizii informate, părțile sunt încurajate să fie consiliate în sala de mediere de către avocat sau alți experți. Aceștia au un rol esențial, fiind veritabili agenți ai realității în cadrul medierii.

 

Mediatori specializați


Toți mediatorii noștri sunt profesioniști experimentați, cu cunoștințe solide, abilități și experiență certificată în domeniul soluționării litigiilor. Cu toate acestea, unii dintre mediatorii ADR Center Romania sunt specializați.

Pentru a vedea o listă a mediatorilor noștri specializați în medierea disputelor specifice industriei de divertisment, faceți clic aici.