Sectorul privat poate avea un impact semnificativ asupra vieții oamenilor, deoarece companiile plătesc impozite, îmbunătățesc infrastructura, creează locuri de muncă și dezvoltă comunități. În același timp, comunitățile locale ridică probleme legate de efecte negative ale proiectelor sectorului privat. Exemple includ impactul asupra calității aerului, apele subterane, impactul asupra clădirilor, exproprierea/evacuarea sau accesul limitat la informații. Pentru a rezolva toate problemele ridicate, a preveni transformarea lor în probleme și mai mari și pentru a naviga cu succes în astfel de medii complexe și predispuse la conflict, se constată adesea că este necesară implicarea unei terțe părți, un facilitator neutru care are cunoștințe specifice, abilități analitice, practice și experiență suficientă în context.

Prin acest tip de program, ADR Center România va sprijini companiile, comunitățile și alte părți interesate în prevenirea, gestionarea, transformarea sau soluționarea disputelor legate de impactul social și impactul asupra mediului al proiectelor sectorului privat. Strategiile noastre de intervenție ar putea include creșterea capacității, examinarea faptelor sau proiectarea și gestionarea platformelor de dialog între companie și comunitate.

Calitatea serviciilor noastre de soluționare a disputelor între companii și comunități este garantată de competența mediatorilor noștri, care sunt experți recunoscuți în acest domeniu, cu o experiență vastă în colaborarea cu mecanisme de responsabilitate independente ale băncilor de dezvoltare, multinaționale și alte organizații internaționale. Aceștia vor fi capabili să proiecteze și să implementeze procese eficiente, care să fie cuprinzătoare și legitime.

Faceți clic aici pentru a accesa lista mediatorilor ADR Center România.