Introducere


Având în vedere ascensiunea globalizării și prevalența comunicării, a călătoriilor și a comerțului, se observă o creștere a conflictelor între industrii. Clauzele de soluționare a disputelor din contractele comerciale includ în mod obișnuit o prevedere în care pentru soluționarea disputelor este necesară o abordare inițială amiabilă, prin negociere, conciliere, mediere sau un proces hibrid.

ADR Center România oferă firmelor de avocatură, juriștilor și organizațiilor internaționale un serviciu de mediere eficient și rentabil pentru soluționarea litigiilor comerciale complexe.

Mediatorii noștri au cunoștințe solide care le permit să înțeleagă pe deplin particularitățile disputelor comerciale și au o experiență vastă în medierea unei largi varietăți de cauze comerciale, incluzând aici:

  • Încălcarea contractelor comerciale
  • Încălcarea proprietății intelectuale
  • Dispute între parteneri de afaceri
  • Dispute între asociați
  • Dispute între angajat și angajator
  • Disputele între agenți economici și consumatori

 

Ce este medierea?


Dar cum este exact medierea și cum arată un proces de mediere tipic?

Medierea este un proces confidențial de comunicare și negociere care este gestionat de un profesionist neutru, imparțial și fără putere de decizie, mediatorul. Scopul urmărit este prevenirea, gestionarea, soluționarea sau stingerea unei dispute, evitându-se astfel creșterea tensiunilor, a costurilor și a riscurilor, generate inclusive de un litigiu în instanțele de judecată. Medierea oferă tuturor participanților posibilitatea de a crea regulile care guvernează procesul de dialog, de a avea o voce, de a-și prezenta punctul de vedere și de a propune opțiuni care să ia în considerare ceea ce este mai important pentru ele.

Pentru a reuși aceste obiective, mediatorul se poate întâlni în comun dar și separate cu participanții la mediere. De asemenea, pentru a asigura toate condițiile unei decizii informate, părțile sunt încurajate să fie consiliate în sala de mediere de către avocat sau alți experți. Aceștia au un rol esențial, fiind veritabili agenți ai realității în cadrul medierii.

 

Mediatori specializați


Toți mediatorii noștri sunt profesioniști experimentați, cu cunoștințe solide, abilități și experiență certificată în domeniul soluționării litigiilor. Cu toate acestea, unii dintre mediatorii ADR Center Romania sunt specializați.

Pentru a vedea o listă a mediatorilor noștri specializați în medierea disputelor comerciale, faceți clic aici.