Abordarea noastră flexibilă, experiența și resursele ne permit să organizăm cu succes o mediere oriunde în România în doar câteva zile.
Introducere
Contractele sunt omniprezente în viața oamenilor și a afacerilor. Oamenii și organizațiile se angajează în relații contractuale cu diverse părți pentru a conduce diverse operațiuni. Astfel de părți pot fi angajați, contractori, vânzători sau alte organizații. De asemenea, există și contracte interne între parteneri și acționari.
Atunci când încheiem un contract, trebuie păstrate toate opțiunile deschise, inclusiv riscul de a face față neînțelegerilor sau litigiilor născute din contractul respectiv. Atunci când există o dispută de afaceri, repercusiunile acestei dispute pot fi semnificative, ceea ce duce la pierderea profiturilor sau a clienților, la risipă de resurse și la o reputație distrusă.
Medierea nu este o abordare „utilă” pentru soluționarea unui litigiu privind contractele de afaceri, ci una „necesară”. Acesta oferă părților un spațiu privat, sigur și confidențial pentru a-și exprima opiniile cu privire la problemele legate de contract cu sprijinul mediatorului - un terț profesionist, independent, neutru, obiectiv și fără puterea de decizie.
În cele din urmă, utilizarea medierii pentru a rezolva litigiile legate de contracte ar trebui să fie o decizie de afaceri luată după evaluarea impactului juridic, financiar și strategic al litigiului scăpat de sub control.
Ce este medierea?
Dar cum este exact medierea și cum arată un proces de mediere tipic?
Medierea este un proces confidențial de comunicare și negociere care este gestionat de un profesionist neutru, imparțial și fără putere de decizie, mediatorul. Scopul urmărit este prevenirea, gestionarea, soluționarea sau stingerea unei dispute, evitându-se astfel creșterea tensiunilor, a costurilor și a riscurilor, generate inclusive de un litigiu în instanțele de judecată. Medierea oferă tuturor participanților posibilitatea de a crea regulile care guvernează procesul de dialog, de a avea o voce, de a-și prezenta punctul de vedere și de a propune opțiuni care să ia în considerare ceea ce este mai important pentru ele.
Pentru a reuși aceste obiective, mediatorul se poate întâlni în comun dar și separate cu participanții la mediere. De asemenea, pentru a asigura toate condițiile unei decizii informate, părțile sunt încurajate să fie consiliate în sala de mediere de către avocat sau alți experți. Aceștia au un rol esențial, fiind veritabili agenți ai realității în cadrul medierii.
Mediatori specializați
Toți mediatorii noștri sunt profesioniști experimentați, cu cunoștințe solide, abilități și experiență certificată în domeniul soluționării litigiilor. Cu toate acestea, unii dintre mediatorii ADR Center Romania sunt specializați.
Pentru a vedea o listă a mediatorilor noștri specializați în medierea neînțelegerilor născute din interpretarea și derularea contractelor, faceți clic aici.