Marin PĂDEANU

Marin PĂDEANU

Mediator și avocat, Președinte al Asociației Profesionale de Mediere Pro Pact

Mediator, avocat și președinte al Asociației Profesionale de Mediere Pro Pact, Marin Pădeanu și-a început activitatea în domeniul medierii în anul 2003, fiind unul dintre membrii fondatori ai Centrului Pilot de Mediere, înființat la Craiova cu sprijinul Ministerului Justiției.Activează ca avocat în Baroul Dolj începând cu anul 2002, fiind asociat în cadrul Societății Civile Profesionale de Avocați „Pădeanu și asociații“.Marin Pădeanu a deținut în perioada 2015 – 2019 funcția de membru în Consiliul de Mediere iar în perioada 2020 – 2021 a fost director de cabinet în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
 • Poate media în limbile:
  Română

Locație mediere

Adresă
Str. Olteț, Nr.18, Et.1, Craiova, Cod 200395, Jud. Dolj, România


Biografie generală

Marin Pădeanu a absolvit în anul 1996 Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, profil matematică – fizică. Din anul 1997 a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti.

Din anul 2002 este avocat în cadrul Baroului Dolj şi începând cu luna martie 2003 a luat cunoştinţă cu profesia de mediator prin organizarea la Baroul Dolj a unui seminar în colaborare cu Centrul Cultural al Ambasadei SUA. În mai 2003 a absolvit cursul de formare a mediatorilor profesionişti organizat de Ministerul Justiţiei, Ambadasa SUA şi Baroul Dolj. În acelaşi an a devenit membru fondator al Centrului de Mediere Craiova.

Domnul Pădeanu a participat şi a absolvit în perioada 2004-2014  şi alte cursuri având ca obiect rezolvarea alternativă a conflictelor. Printre trainerii cu care s-a format în perioada mentionată se număra: Kathleen Patterson, Fred Souk, Linda Lazarus, David Michael, Scott Adams, Harlow Case, Melissa Rhea, William Marsh, Bernadine Van Gramberg, Julian Teicher, Alan E.Gross.

Din toamna anului 2003 şi-a început activitatea ca mediator voluntar în cadrul Centrului Pilot de Mediere Craiova înfiinţat prin ordin al Ministrului Justiţiei pe lângă Judecătoria Craiova şi Tribunalul Dolj şi finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Domnul Pădeanu a mediat numeroase cauze, din domeniul dreptului civil, penal și comercial.

Ca avocat îşi desfăşoară activitatea în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi „Pădeanu și asociații“ acordând asistenţă juridică în domeniul dreptului penal, comercial şi administrativ.

În perioada iunie 2014 - decembrie 2014, dl.Pădeanu a coordonat Comisia Consultativă a Corpului Profesional al Mediatorilor, comisie ce reunește reprezentanții asociațiilor profesionale din domeniul medierii din România.

Între anii 2015 - 2019, dl. Pădeanu a fost membru în Consiliul de Mediere iar în perioada ianuarie 2020 - martie 2021 a ocupat funcția de Director de cabinet în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Dl. Marin Pădeanu este președinte al Asociației Centrul de Mediere și Arbitraj Propact. În această calitate, în perioada iunie 2018 - februarie 2020, a coordonat în calitate de manager proiectul național „Medierea - politică publică eficientă în dialogul civic”, proiect care s-a finalizat prin elaborarea și transmiterea către Ministerul Justiției a unui document de politică publică în domeniul medierii.

Biografia specializată pe domenii de practică

 • Dispută privind rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare a unui spațiu comercial.
 • Dispute cu privire la continuarea căsătoriei, exercitarea autorității părintești, stabilirea legăturii personale cu minorul, contribuția la cheltuielile de creștere și educare a copiilor Dispute privind partajul bunurilor comune dobândite de soți în timpul căsătoriei.
 • Dispute privind ieșirea din indiviziune asupra bunurilor succesorale.
 • Dispută având ca obiect repararea prejudiciului de imagine cauzat de publicarea unor informații cu caracter defăimător la adresa unei persoane publice.
  Dispute având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune cu ocazia încheierii și executării unor contracte de credit cu mai multe instituții financiar – bancare și nebancare.
  Dispute având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de lovire și alte violențe asupra mai multor persoane.
  Dispute având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de furt.
 • Dispute privind folosirea spațiilor comune