Luminița TRIFAN

Luminița TRIFAN

Mediator, avocat, profesionist

Medieri ce implică relațiile de familie, divorțuri, proprietate, contracte, cazuri comerciale și alte situații complexe din sfera dreptului civil și consideră că cele mai bune rezultate le-a înregistrat în medierile derulate în echipă, așa cum au fost co-medierile realizate împreună cu partenerul său Constantin Adi Gavrilă, managerul Centrului de Mediere din Craiova.
  • Poate media în limbile:
    Română Engleză Franceză

Locație mediere

Adresă
Str. Olteț, Nr.18, Et.1, Craiova, Cod 200395, Jud. Dolj, România


Biografie generală

Luminița Trifan este avocat, psiholog clinician, mediator și formator de mediatori, fiind unul dintre fondatorii Centrului de Mediere din Craiova.

Luminița activează cu succes în domeniul dreptului familiei și dreptului civil începând cu anul 1997 și este pregătită în comunicare și analiza comportamentului uman (IPA-Interactional pattern Analysis) în relații și contexte conflictuale. Ca și psiholog clinician și mediator în același timp, ea are temperamentul potrivit pentru a face față oamenilor care se confruntă cu emoții extreme.

Ea a avut oportunitatea de a fi fost înstruită ca și mediator de către experți ai Washington DC, în cadrul unui program pilot derulat de Departamentul de Stat al SUA prin intermediul Ambasadei SUA în România, împreună cu Ministerul Justiției din România și Baroul Dolj, iar apoi ca formator de mediatori și formator de formatori în mediere în cadrul aceluiași proiect.

A obținut apoi câteva certificate care atestă formarea sa în tehnici avansate de mediere, având ca traineri experți americani și britanici (The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation și CMI).

Este specializată în medieri ce implică relațiile de familie, divorțuri, proprietate, contracte, cazuri comerciale și alte situații complexe din sfera dreptului civil și consideră că cele mai bune rezultate le-a înregistrat în medierile derulate în echipă, așa cum au fost co-medierile realizate împreună cu partenerul său Constantin Adi Gavrilă, managerul Centrului de Mediere din Craiova.

Ca și trainer al Centrului de Mediere din Craiova, Luminița a participat la proiectele derulate în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale din România și Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), dar și cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului din România.

A  instruit peste 600 de viitori mediatori conform Legii nr.192/2006 și este evaluator și examinator de nivel național în România. 

Este mediator de peste 10 ani și a fost solicitată în peste 150 de cazuri.

Biografia specializată pe domenii de practică

  • Cazuri de familie de mare valoare privind partajarea bunurilor comune
  • Numeroase cazuri referitoare la continuarea sau nu a căsătoriei, inclusiv de către familiile cu copii minori
  • Cazuri care implică moștenirea și partajul succesoral
  • Caz complex de insultă și calomnie între doctori