Bogdan MATEI

Bogdan MATEI

Avocat și mediator

Este avocat și mediator cu aproape 20 de ani de experiență în domeniu, fiind membru fondator și formator în cadrul Centrului de Mediere Craiova. A lucrat și a învățat de la unii dintre cei mai cunoscuți mediatori internaționali din Europa și SUA.
 • Poate media în limbile:
  Română Engleză

Locație mediere

Adresă
Bd. Nicolae Bălcescu, Nr. 35, Et. 5, Ap. 11, Cod 010045, Sector 1, București, România


Biografie generală

Bogdan Matei este avocat, membru al Baroului Dolj din anul 2000. Vasta experiență litigioasă, activitatea extinsă de consultanță juridică au contribuit la crearea unei atitudini profesionale orientată spre negociere în obținerea unor rezultate profesionale rapide și eficiente.

În anul 2002 a luat cunoştinţă cu profesia de mediator, devenind unul dintre primii mediatori activi implicați în soluționarea pe cale amiabilă a disputelor din România.

În calitate de mediator, formator de mediatori și expert în mediere a participat la proiecte extinse din domeniul medierii: participare la procesul legislativ, formare de mediatori, dezvoltare de sistem, diseminare de informaţie, promovarea profesiei – seminarii, conferințe.

Specializat în dreptul afacerilor și dreptul muncii, Bogdan Matei a folosit cu succes experiența obținută din instrumentarea unor cauze complexe  pentru a media dispute în aceste domenii ale dreptului.

Este membru fondator al mai multor orgaizații ce activează în domeniul medierii: Asociație Centrul de Mediere Craiova, Asociație Centrul de Mediere București, organizației ”Network of Cross-Border Mediators” specializată în medierea disputelor de familie transfrontaliere cu specific intercultural.

În prezent activitatea sa profesională este orientată spre oferirea unor servicii de mediere către persoane fizice sau profesioniști, adaptate la provocările sistemului judiciar actual.

Credibilitatea, perspectiva și abilitățile unice dobândite în peste 20 de ani de practică, contribuie la soluționarea cu succes a cazurilor care intră în aria sa de interes.

Biografia specializată pe domenii de practică

 • Dispută privind executarea unui contract de livrare bunuri între societăți comerciale;
 • Cazuri referitoare la recuperarea unor creanțe de la clienți;
 • Dispută privind calitatea mărfurilor livrate și achitarea contravalorii acestora în contextul transportului maritim internațional;
 • Soluționarea unui caz privind dezvoltare imobiliară, despăgubirea vecinilor afectați de construcții, caz în valoare de 2 miloane $;
 • Disputa privind renunțarea la contestarea documentațiilor de urbanism, autorizației de construire;
 • Multiple cauze privind desfacerea căsătoriei și custodia copiilor minori
 • Dispută complexa privind dezbaterea unei succesiuni, implicând și soluționarea unor plângeri penale conexe
 • Caz privind negocierea desfacerii contractului de muncă în domeniul IT;
 • Dispută având ca obiect negocierea drepturilor salariale în domeniul învățământului;
 • Dosar privind mai multe infracțiuni de furt din aeroport; infracțiune de lovire sau alte violențe, cu număr mare de zile de îngrijiri medicale